5 Hay Day tips

Hay Day is samen met Clash of Clans 1 van de meest gespeelde spellen van het moment. In Hay Day onderhoud je een virtuele boerderij en om dat goed te kunnen doen komt er uiteraard veel bij kijken. Hieronder geven wij jou 5 goede tips om een goede digitale boer te kunnen zijn.

1. Zaai en oogst op het juiste moment

Mais en tarwe zijn dingen die je na enkele minuten al kan oogsten na het zaaien. Maar er zijn ook gewassen die er veel langer over doen. Sojabonen bijvoorbeeld duren 18 minuten, voor pompoenen zelfs een uur. Plant deze zaden wanneer je gaat slapen of moet werken. Wanneer je dan wakker wordt of terugkomt kan je deze gewassen meteen oogsten. Op deze manier hoef je niet onnodig te wachten op de oogst. Gebruik deze timing ook bij het maken van producten en verzorgen van dieren.

2. Bezoekers met rust laten

Vaak komen er bezoekers op je boerderij langs om producten van je te kopen. Beter is het om deze verzoeken af te wijzen omdat dit koopjesjagers zijn. Producten kan je beter op de markt of in een boerderijkraam verkopen omdat je hier meer geld voor vangt.

3. Boederijkraam

Zoals hierboven beschreven is het niet slim je producten te verkopen tegen spot prijzen aan bezoekers. Beter gebruik je hier de boerderijkraam voor, aangezien je hier meer geld mee verdient. Op deze manier kan je ook weer meer dingen kopen om je boerderij uit te breiden.

hay day boederijkraam

4. Af en toe orders weigeren

Het bestelbord zal na verloop van tijd vol raken met allerlei bestellingen. Let er goed op welke bestellingen je aanneemt want je hebt zelf ook grondstoffen nodig. Anders moet je hier weer kostbare diamanten voor gebruiken om deze bij te kopen. Pas als een order daadwerkelijk op jouw eigen voorraad aansluit kan je doen beslissen wat te verkopen.

5. Geld en ervaringspunten

Elke order die jij succesvol afhandelt krijg je geld en ervaringspunten voor. Voor elke bestelling krijg je weer andere hoeveelheden, soms meer geld en soms meer ervaringspunten. Bouw genoeg ervaring op om een hoger level te bereiken. In een hoger level krijg jij beschikking tot nieuwe dieren, gewassen en gebouwen. Geld is dus niet altijd het belangrijkste..  net zoals in de echte wereld :)